laupäev, 17. november 2007

suhted on keerulised ja siiruviirulised




täna Vanemuises 'Hoffmanni lood'. koos Maria ja ajaloolaste kambaga :)

iseenesest pealnäha selline keeruline lugu. kuid kui natuke süveneda siis üsna lihtne ja tavaline. või noh.. niivõrd kuivõrd jälle :D. tavaline selles mõttes et kujutati naist läbi mitme erineva naise pildi.

lugu ise oli sellest kuidas hoffmann räägib purjakil olles oma armastuslugu. ja seeläbi iseenda leiab. pärast teatrit läksime maria workpleissi üle vaatama ning arutasime loo üle pikemalt. üldiselt jäi meile mulje et tegemist oli alkoholi, või üldse meelemürki propageerive üritusega :p sest noh, mitu korda lauldi laulu et joogem ennast nüüd täis ja segasemad isegi laua alla ja lutherist me ei pea midagi :D noh, täpseid sõnu ma enam ei mäleta aga midagi sellist oli. tunne oli, et loominguinimene peakski olema pilvedes või laksu all.. loominginimene ja tema Muusa? Muusaks oli alguses Stella, kellest jutt peamiselt käiski. esiteks toodi välja tema (Stella) pealiskaudne mina. see stella ise oli ilmselt mingi primadonna või midagi sarnast:P eniveis. see pealiskaudne mina oli porteeritud nukuna, kes oli teatud käitumismaneerid selgeks õppinud ning näis seest tühjana, koketne kohati. H vaatas teda alguses läbi mingi luubi või asja. ilmselt siis ei näinud naise tõelist palet. teine naine oli nö kunstiinimene, laulja ning surmatoovava haigusega, mis ta emalt oli pärinud. raimo arvates oleks võinud terve tükk selle naise ümber keerelda..oleks piisanud :D selle naise miinuseks tundus olevat tema hukutav lauluhääl või midagi sarnast. täpselt me ei jõudnudki otsusele mis temas siis oli. kolmas oli kurtisaan. tema üritas H'i hinge röövida. iseenesest päris huvitav lugu. ning kuidas H lõpuks meie meelest siis leidis lahenduse usaldada iseenast ja mitte mõnele suvalisele muusale lootma jääda. et ta leidis selle iseenesest. sest noh...terve etenduse vältel jõlkus temaga kaasas mingi meesteriietes naine kes näis olevat tema südametunnistus mõistusehääl ja sõbranna ühes isikus. tuuli arvas et sealt oleks vabalt võinud mingi geiteema välja aretada:P modernne stoori noh:D aga jah, teine võimalus on et see oligi tema sõbranna kes teda tegelikult armastas. aga loogilisem oleks see et ta leidis muusa iseenesest. ja ta lõpuks nägi mis see naine tegelikult on. noh. raimolt minu meelest väga mõnus mõte, et tegelikult ongi parem kui sa ei saa otse suhelda oma nö muusaga. et sa pead teda idealiseerima. siis selles mõttes oli stella väga vale valik. sellega ma ilmselt lõpetaks:D kindlasti oli palju häid mõtteid veel mida hetkel ei mäleta.

ja muidugi koor oli lahe. mõni osa koorist oli päris entusiastlik, mõni väga passiivne..kohati tõmbasid nad oma tähelepanu täiesti endale :D kord olid neil käes alksiklaasid, siis vihmavarjud, siis tegid nad orkestrit klaveriklahvide värvi kinnastega..jne...see lahendus mulle meeldis. lisaks olid huvitavad tantsud. mm..tüdrukutel olid suurema osa ajast jalad püsti.. jne :D


huvitav ja filosoofiline arutelu roppuste teemal ka muidugi. mis on ropp? kes on ropp? ja millal ollakse ropp? ja mis on roppp anekdoot? kas see kes räägib ropu anekdoodi on ropp või on seda see kes sellest aru saab... jne.. roppudel anekdootidel, tuleb välja, on mitu erinevat tahku, nii on ka roppustel :p ja naistel ja meestel on erinevad meetodid. ja kindlasti on naisel, kes räägib meeste seltskonnas ilmselgelt ropu anekdoodi kindlasti mingi eesmärk provotseerida, eksperimenteerida, kui kaugele võib minna.. noh.. jne.. mõelge selle peale ;)

aga. õhtu oli väga tore.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar